Google heeft op basis van feedback van gebruikers en webmasters Google Afbeeldingen aangepast. De zoekmachine voor afbeeldingen en onderliggende websites krijgt de komende dagen een grotendeels nieuwe vormgeving, zo kondigt Google aan op zijn blog voor webmasters.

Doordat een afbeelding voortaan direct in de zoekresultaten wordt weergegeven, in plaats van het laden van de oorspronkelijke site, moet het zoeken minder tijd kosten.

Op één pagina blijven

Het scrollen door zoekresultaten moet ook sneller gaan. Doordat een afbeelding direct onder de zoekbalk getoond wordt, kunnen gebruikers op één pagina blijven. De metadata van een afbeelding verschijnt direct rechts van de afbeelding, met daarbij een klikbaar keuzemenu. Daarbij kan gekozen worden voor de oorspronkelijke website, afbeelding en verdere fotodetails.

Uit Google's tests blijkt dat de nieuwe manier van zoeken meer verkeer oplevert voor de website dat de bron is van de afbeelding. “We zien een netto toename van het doorklikken naar de betreffende websites. De bronpagina laadt niet langer in een iframe op de achtergrond. Dat bevordert de snelheid voor gebruikers, scheelt belasting van de websiteservers van de bron en bevordert de accuraatheid van websitestatistieken zoals pageviews", schrijft Google op het blog.

Het nieuwe uiterlijk van Google Afbeeldingen: Klik voor groot