De zoekgigant heeft geen reden opgegeven voor het sluiten van de dienst. Answers is vier jaar geleden gestart en was een van de eerste diensten van Google die niets met zoeken van doen had. Volgens Danny Sullivan van Searchenginewatch.com heeft Google Answers nooit de populariteit van rivaal Yahoo Answers kunnen evenaren.

Eind deze week stopt Google de acceptatie van nieuwe vragen. Antwoorden worden tot eind 2006 nog gepost. Het archief van Google Answers blijft vooralsnog online staan. Google stelt in een verklaring dat het bedrijf voor innovatie gaat en dat 'dat af en toe betekent dat je een dienst moet staken'.

Answers is ooit bedacht door mede-oprichter Larry Page en is in vier maanden tijd gemaakt door vier ontwikkelaars. Gebruikers kunnen een vraag stellen en een prijs aan het antwoord verbinden. Deze prijs kon variëren van twintig tot tweehonderd dollar. Een team van vijfhonderd experts, geselecteerd door Google, kon vervolgens aan de slag met een vraag.

In oktober stelde een van de experts de vraag 'Wat is er gebeurd met Google Answers?', omdat Google de dienst niet langer linkte vanaf zijn homepage. Ook kregen gebruikers geen bericht meer wanneer een vraag beantwoord was.

Microsoft heeft sinds augustus een vergelijkbare dienst genaamd Windows Live QnA. Deze service verkeert nog in het bètastadium en is evenals Yahoo Answers gratis in het gebruik.

Volgens Danny Sullivan heeft Google verloren van Yahoo, omdat de laatste er in geslaagd is om een 'gemeenschapsgevoel' te creeëren rond Yahoo Answers.