Bij de presentatie van de nieuwe migratiemogelijkheid van Outlook naar Apps vorige week beloofde Google dat het "naadloos" zou werken. Maar nu schroeft Google in een blogpost de verwachtingen flink naar beneden.

"Helaas werken sommige plug-ins nog niet met Google Apps Sync voor Microsoft Outlook, en willen hierbij een paar bekende daarvan onder de aandacht brengen: Microsoft Office Outlook Connector, Acrobat PDF Maker Toolbar en Outlook Change Notifier", aldus Google in de post. Om deze plug-ins te blijven gebruiken moeten gebruikers de Google Sync Tool deïnstalleren, zo adviseert Google.

Deïnstalleren

Daarnaast werkt App Sync voor Outlook niet goed met Windows Desktop Search en versleutelingsprogramma PGP. Met de Apps Sync zal Windows Desktop Search databestanden niet goed indexeren. Wederom moeten gebruikers hier de Google sync-tool deïnstalleren om met Windows Desktop Search te zoeken in Outlook-databestanden. Let wel: Gebruikers van Sync-versie 1.0.22.1945 of lager moeten eerst upgraden naar een hogere versie om de tool te deïnstalleren.

"We werken met Microsoft en andere partners om deze issues te op te lossen en te zorgen dat er ondersteuning is voor aanvullende Outlook-functionaliteiten zoals meerdere kalenders", schrijft Google.

Microsoft bestempelt het probleem in een blogpost als een "serieuze fout". "De installatie van de Google Apps Sync schakelt Outlooks mogelijkheden om te zoeken in Outlook-data uit."

Volgens Microsoft verandert de Google-tool een registersleutel waardoor Windows Desktop Search niet langer Outlook-data kan indexeren en doorzoeken. Voor een oplossing moet meer gedaan worden dan alleen de Google-software deïnstalleren, schrijft het bedrijf. De registeursleutel moet namelijk naar de oude staat hersteld worden. Microsoft geeft in de blogpost een handleiding hoe dit moet.

Microsoft wijst ook nog op een andere bug als gevolg van de Google synchronisatiesoftware. Gebruikers die met Microsoft Office Outlook Connector Hotmail synchroniseren met Outlook krijgen een foutmelding. Ook die melding is een gevolg van een gewijzigde registersleutel.

Na de introductie van de Google Apps Sync, wezen diverse analisten er al op dat de mogelijkheden van Outlook met een Exchange-server niet volledig nagedaan konden worden door Google. Volgens Guy Creese van The Burton Group zouden Taken en Notities bijvoorbeeld niet werken. "Voor personeel dat gewend is alle functies van Outlook te benutten is de oplossing van Google verre van toereikend."

Gartner-analisten Matt Cain en Tom Austin vinden dat bedrijven die de Google-synchronisatie overwegen eerst een stresstest moeten doen en daarna een uitgebreide pilot.

Bron: Webwereld Bron: Techworld