De afgelopen weken klaagden ontwikkelaars van betaalde Android apps dat Google hun inkomsten niet uitbetaalt.

Normaliter gebeurd dat altijd aan het begin van de maand, maar er werd begin maart niks overgemaakt. Naast Nederlanders klaagden ook andere Europeanen, zoals Spanjaarden, Zweden, Fransen en Engelsen. Amerikaanse app-ontwikkelaars blijken wel hun geld te hebben gehad deze maand.

Waardeloze klantenservice

Het meest frustrerende is nog wel de radiostilte en gebrek aan persoonlijke dienstverlening van Google, waardoor de onzekerheid en frustratie snel toeneemt.

“Het is angstaanjagend dat er niemand bij Google is om antwoord te geven op hulpvragen. Het is net of er alleen een legertje robots is. We betalen 30 procent van onze omzet en we hebben niemand om mee te praten, dat is gestoord, ik weet geen ander bedrijf dat zulke waardeloze klantenservice heeft", fulmineert ene Richard.

Excuses

Na twee weken stilte meldt Google ineens in een summiere melding dat de kwestie is opgelost en biedt het excuses aan. “Betalingen zijn op 15 maart begonnen. Wellicht doet je bank er nog drie dagen over voor het geld op je rekening verschijnt." Een reden waarom Google twee weken te laat is geeft het concern niet.

Vorig jaar augustus had Google ook problemen met uitbetaling van developers.