De reservebank van Google is immens, duurbetaald en doet helemaal niks. Toptalenten uit de IT worden rustig een jaartje thuis geparkeerd (of op het strand) met een mooie maandelijkse cheque en andere voordelen. Want er is even niks voor ze te doen. Maar ze laten gaan naar de concurrentie is geen optie, vindt Google.

Daardoor zitten topontwerpers, inventieve productmanagers en verkooptalenten met de duimen te draaien. Of, liever gezegd, lekker in het park schaak te spelen, een zeiltocht te maken door de Golf van Mexico of Europa in een paar dagen te doen. Business Insider beschrijft een aantal van die topmanagers en die namen zijn niet mis, zeker met het verleden dat ze al hebben geschreven.

Topmannen van het eerste uur in wachtstand

Zo staat Brian McClendon al meer dan een half jaar op non-actief, ondanks dat hij geldt als een van de toekomstige hotshots binnen Google. De rol van Salar Kamangar, een van de eerste 15 werknemers van Google, is onduidelijk. En Omid Kordestani, de eerste verkoopdirecteur van Google, heeft er net een rustperiode op zitten en is weer aan de slag gegaan.

Volgens ex-werknemers van Google zet het bedrijf toptalent in de ruststand om ze zo "van de markt" te houden en ze wellicht te gebruiken voor nog nieuw te ontwikkelen markten. Plus dat het Google minder kost om ze te houden, dan dat ze een nieuw succesvol concurrerend bedrijf beginnen.