Google heeft grote moeite om zijn personeel vast te houden, zo bleek al eerder. Nu zegt Michael Arrington van TechCrunch dat Google wel heel erg ver gaat om belangrijke techneuten binnen de poort te houden.

Eerder bracht de website al het nieuws dat een werknemer ondanks een aanbod van 15 procent loonsverhoging plus 500.000 dollar aan aandelen weigerde en alsnog naar Facebook vertrok. De talentvolle ontwikkelaars van Google zijn populair bij Twitter, Facebook en LinkedIn en al het hele jaar is het een duiventil bij ’s werelds grootste zoekmachineaanbieder.

Gouden bergen

Volgens TechCrunch belooft met name Facebook nieuwe rekruten gouden bergen door ze aandelen te geven met de “garantie” dat de totale waarde van het bedrijf over een aantal jaren 100 miljard dollar zou kunnen worden. Dat aanbod is blijkbaar heel aantrekkelijk, want alleen al op LinkedIn staan zeker 120 profielen van ex-werknemers van Google die nu voor Facebook werken, zo vond TechCrunch uit.

Google heeft inmiddels al zijn werknemers wereldwijd een salarisverhoging van 10 procent beloofd, zo werd eerder deze week bekend. Dit om het personeel tevreden te houden. Dat lijkt echter een druppel op de gloeiende plaat, afgezet tegen de aantrekkingskracht van Twitter en Facebook.