Microsoft trok in 1998 naar Haiderabad en heeft in de Indiase stad het grootste R&D-centrum buiten de Verenigde Staten. Het 54 hectare grote complex mag zich volgens Microsoft meten met de standaarden van thuisbasis Redmond en is voorzien van allerlei gemakken, zoals restaurants die 24/7 geopend zijn, een medisch centrum, een theater en een sportschool.

Erg blij zal Microsoft niet zijn dat uitgerekend concurrent Google zich in dezelfde stad gaat vestigen en dat ook op een grootse manier wenst te doen. Google huurt op dit moment een kantoor in Haiderabad, maar wil er een permanente campus bouwen. Het bedrijf staat op het punt hiervoor een contract te tekenen met de Indiase overheid. Binnenkort worden meer details vrijgegeven, maar volgens een woordvoerder gaat het om een megacampus.

Haiderabad is een metropool in het zuiden van India en telt ongeveer 7 miljoen inwoners. De stad staat in de regio bekend als IT-stad vanwege zijn uitstekende digitale infrastructuur. Sinds de jaren 90 vestigden meerdere (Westerse) IT-bedrijven zich in Haiderabad. Jaarlijks wordt er ter waarde van 10 miljard dollar software vanuit de stad geëxporteerd.