Google Drive krijgt een nieuwe voorvertoning van bestanden ingebouwd. Bij het klikken op opgeslagen bestanden wordt het aangepaste previewscherm geopend, waarmee gemakkelijk door bestanden in dezelfde Google Drive-map kan worden gebladerd. Google rolt de functionaliteit de komende dagen uit naar alle gebruikers.

Video's previewen

De preview-functionaliteit ondersteund alle reguliere (ruim 30) bestandformaten, waaronder Office-bestanden, PDF-bestanden en ook de bekende afbeelding- en videoformaten. Gebruikers kunnen zelf kiezen welk bestandstype zij bij eenmalig klikken in de voorvertoning willen openen.

Klik voor groot

Eenmaal geopend is bewerken, delen, printen en in- en uitzoomen mogelijk. De functies zijn vergelijkbaar met de mogelijkheden binnen de vergelijkbare cloudopslagdienst Dropbox, met uitzondering dat PDF-bestanden niet in een nieuw tabblad worden geopend, maar in een overlay.

Tot slot heeft ook het zoeken binnen Drive extra mogelijkheden gekregen. Bij het vinden van tekst in PDF-bestanden is het mogelijk om via de zoekbalk de eerste honderd pagina's te doorzoeken op bepaalde woorden. Voor PDF-afbeeldingen met tekst geldt het maximum van de eerste tien pagina's.

Klik voor groot