Journalist Elinor Mills heeft een artikel geschreven waarin wordt aangetoond hoe makkelijk het is om met Google persoonlijke informatie te achterhalen. Als voorbeeld gebruikt de journalist de bestuursvoorzitter van Google, Eric Schmidt. De gevonden persoonlijke informatie ging onder andere over de waarde van zijn aandelenpakket, zijn woonplaats en nog diverse andere weetjes, zo meldt The New York Times.

Google is op zijn zachtst gezegd not amused. Ondanks het feit dat het bedrijfsmotto is om 'alle informatie wereldwijd te organiseren en toegankelijk te maken', wordt het niet gewaardeerd dat met de eigen zoekmachine persoonlijke informatie van Schmidt boven de tafel werd gehaald. Tot juli 2006 wil Google geen commentaar meer leveren aan CNet.

Hoofdredacteur Jai Singh is gebeld door Google en hem is tevens medegedeeld dat Google weigert voor een jaar commentaar te geven. "Alle informatie in het artikel is publiekelijk. Daarnaast gebruikten wij hun eigen product om deze informatie te vinden", aldus Singh. Hij heeft in zijn twintig jaar it-journalistiek nog nooit zoiets meegemaakt. "Soms is iemand gepikeerd en wil dan niet meer met de journalist praten. Ik heb echter nog nooit meegemaakt dat een bedrijf niet meer met een complete nieuwsorganisatie wil praten."