Het glasvezelproject begon als een dienst voor bewoners en publieke gebouwen zoals scholen, bibliotheken en gemeenschapscentra. Maar Google Fiber maakt een grote stap door ook als zakelijk dienstverlener glasvezel te leveren aan -allereerst kleine- bedrijven. Google start met een pilot in Kansas City voordat het de dienst verder uitbreidt.

Het doel is eerst om de nodige feedback te krijgen op het eigen glasvezelnetwerk. "De komende maanden zullen we een gelimiteerd aantal kleine bedrijfjes bij ons netwerk aansluiten in ruil voor feedback op de service", schrijft Google op zijn Fiber-website, waar het MKB van Kansas City een aanmeldingsformulier kan invullen. In lokale media laat het bedrijf los dat er nu al veel interesse is vanuit het bedrijfsleven.

10 Gigabit per seconde

Google is als glasvezelprovider actief in de Amerikaanse steden Austin, Provo en dus Kansas City, nadat begin 2011 is gestart met de 'bèta' op de campus van de Universiteit van Stanford. Het bedrijf is bijzonder ambitieus als netwerkleverancier. Het werkt de komende drie jaar toe naar het aanbieden van internet met een snelheid van 10 Gigabit per seconde.

Google: in ruim 15 jaar van zoekmachine naar zakelijke internetprovider. Een tijdlijn vol hoogte- en dieptepunten. (Klik hier voor een grotere versie)