"Aangezien meer mensen een mobiele telefoon hebben dan een computer is het logisch om hen afspraken, die zijn geregistreerd op Google Calendar, te laten bekijken vanaf een mobiele telefoon met internetfunctie", schrijf Devesh Parekh van Google in een blogposting.

Gebruiker die inloggen vanaf hun mobiele telefoon kunnen hun afspraken bekijken die voorzien zijn van datum, tijd locatie en omschrijving. De afspraak wordt zo getoond dat het past op het smalle scherm van een mobiele telefoon. Gebruikers kunnen ook bladeren door afspraken of nieuwe afspraken toevoegen.

Tevens zit in de nieuwe dienst een link naar Google Maps, zodat gebruikers een routebeschrijving kunnen bekijken. Een gebruiker van de Google Calendar kan instellen of hij een sms-bericht wil ontvangen als herinnering aan gebeurtenissen.

De nieuwe dienst is vooral handig voor gebruikers die Google Calendar gebruiken om al hun afspraken te regelen. Voor smartphone-gebruikers, die hun telefoon eenvoudig kunnen synchroniseren met Outlook of Lotus Notes, is de dienst minder geschikt. Ook kunnen de kosten voor de dienst snel oplopen, want hoewel de dienst zelf gratis is, is mobiel internet dat niet.