Het is een nieuwe positie bij VMware, dat hiermee een lastige regio beter onder controle hoopt te krijgen. Carli neemt naast Europa ook het Midden Oosten en Afrika voor zijn rekening, de EMEA regio. Hij is begin deze maand al begonnen bij het bedrijf. Carli bivakkeerde niet lang bij Google. Hij heeft er in totaal maar zes maanden gewerkt. Daarvoor werkte hij ook op de EMEA regio voor Business Objects SA. Google zegt al een vervanger te hebben aangesteld. Het hoofd van de salesafdeling binnen Google, Adrian Joseph, neemt de plaats van Carli over in januari.

Carli verwacht dat zijn nieuwe functie in het begin lastige uitdagingen met zich mee zal brengen. "De EMEA is een regio met veel mogelijkheden maar ook uitdagingen. Bepaalde landen beginnen eigenlijk net pas te ontdekken dat het hebben van IT afdeling voordelen kan opleveren," aldus Carli in een bericht op de website van zijn nieuwe werkgever.

Wisselend

VMware hoopt met het creëren van de nieuwe post een betere positie te krijgen ten opzichte van concurrenten zoals Oracle en Microsoft. Het afgelopen jaar verliep wisselend voor de grootste aanbieder in virtualisatiesoftware.

In januari van dit jaar daalde de keurs op de beurs met 26 procent en na het vervangen van de oude CEO Diane Green, zakte de koers ook naar beneden. De derde kwartaal cijfers lieten weer wat groei zien, vooral dankzij de goede resultaten in Europa.