Google lanceerde dinsdagavond de testversie van zijn browser Chrome voor andere OS'en dan Windows. Google zegt trots te zijn op de snelheid van Chrome opMac OS X. Ook meldt het bedrijf dat de Linux-versie beschikt over GTK-themes en dat updates via de standaard packagemanager verlopen.

Extenties alleen op Windows

Vooral de Mac-versie van Chrome moet het nog doen zonder bepaalde mogelijkheden die wel in de Windows-versie zitten. Zo kunnen Mac-gebruikers nog geen gebruik maken van Chrome-extenties, de add-ons die Google eveneens dinsdag presenteerde.

In de nieuwe Extensions Gallery staan al meer dan 300 browseruitbreidingen. Zo is er een extensie voor het maken van screenshots en eentje voor het synchroniseren van bookmarks.

4 procent aandeel

Uit cijfers over het browsergebruik bleek vorige week dat Google Chrome nu een marktaandeel van bijna 4 procent heeft. De verwachting is dat de Google-browser begin volgend jaar Apple's Safari inhaalt als de derde browser. Maar de afstand op Internet Explorer (64 procent) en Firefox (25 procent) is nog groot.