Dat maakte Google bekend op een van de officiële bedrijfsweblogs. Per verkeerssituatie staan in de foto's pijlen met de richting die reizigers op moeten. Street View toont 360-graden panorama's op straatniveau.

Wie een route plant met Google Maps kan met behulp van een cameraknopje per afslag een foto oproepen van de verkeerssituatie, mits in die steden Street View beschikbaar is. Dat is het geval in enkele tientallen Amerikaanse steden, hoewel de resolutie van de foto's per stad verschilt.

Blik op de weg

De bedoeling is volgens Andy Szybalski, user experience designer bij Google, dat mensen voordat ze op weg gaan alvast een blik kunnen werpen op de punten op de route waar ze iets moeten doen. Google heeft een voorbeeldfilmpje online staan.

Street View werkt nog niet op mobiele telefoons. Navigatie-mogelijkheden zitten inmiddels wel in het mobiele Google Maps-programma, dat uiteindelijk een concurrent voor TomTom kan worden.

Controversieel

Street View, dat in mei 2007 van start ging, is controversieel, omdat de camerawagens zeer nauwkeurige foto's maken van de omgeving. Daardoor staan ook mensen op de beelden. Dat leidde tot een stroom klachten. Onlangs spande een Amerikaans echtpaar een rechtszaak aan vanwege de volgens hen privacyschendende foto's van hun huis en tuin in Street View.

Google verwijderde onlangs op verzoek van het Pentagon een aantal afbeeldingen uit StreetView, omdat ze de veiligheid van militaire basissen in gevaar brachten.