In een document dat Google heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), de toezichthouder op de beurzen, meldt het bedrijf dat het vergeten is om ruim 28 miljoen aandelen en opties voor werknemers en vroege investeerders aan te melden.

Om de SEC gunstig te stemmen biedt Google nu aan om de aandelen voor 25,9 miljoen dollar terug te kopen. Dat bedrag is niets in vergelijking met de waarde die de aandelen vertegenwoordigen als Google straks naar de beurs gaat.

Een investeerder die meer dan een miljoen aandelen heeft, heeft dan ook al gezegd dat hij niet op het aanbod van Google ingaat. Hetzelfde geldt voor een werknemer met 50.000 aandelen.

Google is van plan om bij de beursgang 14,1 miljoen aandelen uit te geven voor een prijs tussen de 108 en 135 dollar. Bestaande aandeelhouders zullen tegelijkertijd 10,5 miljoen aandelen op de markt brengen.

De definitieve prijs per aandeel wordt vastgesteld door middel van een veiling. Amerikanen kunnen zich sinds begin deze week voor deze online veiling aanmelden via een speciale pagina bij Google: ipo.google.com.