Hoofdontwikkelaar Timothy Jordan presenteerde Google Glass vorige maand op SXSW. Van deze presentatie is nu een filmpje op YouTube gezet door de ontwikkelaar bij Google.

In de demo van 50 minuten geeft Jordan een uitgebreide kijk op de bril die naar verwachting op ontwikkelaarscongres Google I/O in mei wordt aangekondigd en volgend jaar in de winkel moet verschijnen.

Diverse invoeropties

Het paneel op de zijkant van de bril is tevens een touchpad. Door hierop te tikken, wordt Glass actief en kunnen er opdrachten worden ingesproken. Een andere manier om Glass te activeren is door naar boven te kijken. Door te praten - en daarbij niet Google Glass aan te spreken - vliegt het systeem ook weer naar stand-by.

Jordan laat zien hoe de touchpad fungeert als vorige-toets door van boven naar beneden te strijken op de plaat. Door van achteren naar voren te vegen, beweegt de gebruiker vooruit in bijvoorbeeld de fotogalerij. “Met deze invoeropties - stem, touch en beweging - kan ik Glass in bijna elke denkbare situatie bedienen", aldus Jordan.

Contact met omgeving

Het beeld van Google Glass zit niet recht voor de ogen, vertelt de ontwikkelaar, om zo contact te blijven houden met de omgeving. Het beeld zit dan iets naar de bovenkant, zodat gebruikers informatie kunnen lezen door naar boven te kijken.

Ook wordt omgevingsgeluid niet weggedrukt, omdat er geen oortje is maar Google Glass geluid doorvoert via botgeleiding. Dit soort features moeten ervoor zorgen dat gebruikers van de cyberbril niet worden afgesloten van hun omgeving.