Tijdens een presentatie zijn beelden van Google Drive, een nieuwe online opslagdienst van de zoekgigant, opgedoken. Consultant Johannes Wigand maakte een foto waarop de Google Drive van een medewerker per ongeluk is te zien tijdens een evenement dat door Google werd gesponsord. Een maand geleden hintten enkele aanpassingen in de code van Google's opensource browser Chromium ook al op de komst van de langverwachte opslagdienst. In 2007 waren er al berichten over de komst van een GDrive.

Drive vervangt Docs

De foto's lijken bovendien aan te tonen dat Google Drive de nieuwe naam wordt van Google Docs. De interface is grotendeels hetzelfde als Docs, maar dan met een ruimte genaamd 'My Google Drive'. De Google Drive zou volgens Techcrunch ook gaan werken met eigen synchronisatiesoftware, zodat automatisch bestanden van meerdere computers en mobiele apparaten naar de Google-servers zijn te sturen. Het is overigens nu ook al mogelijk om via Google Docs andere bestanden dan documenten op te slaan.

Wanneer Google wil starten met de uitrol van Google Drive is nog niet bekend. De foto's tonen aan dat Google-medewerkers de Google Drive intern al gebruiken. Dit zogeheten 'dogfooding' is de gebruikelijke gang van zaken met nieuwe producten en diensten bij het zoekbedrijf. Het webadres drive.google.com werkt nog niet. Google Drive kan een concurrent worden van diensten als Dropbox en Microsofts Skydrive.