Volgens mediabureau Checkit gebruikt 47 procent van de ondervraagde Nederlanders het Google-programma met landkaarten en satellietbeelden. 41 Procent heeft wel eens van Google Earth gehoord, terwijl 12 procent het niet zegt te kennen. Een jaar eerder werd het programma door 18 procent gebruikt en was de naam bij 32 procent van de ondervraagden bekend.

Ook Gmail is flink in bekendheid gestegen. Het gebruik van de maildienst is in een jaar tijd gegroeid van 18 tot 28 procent, stelt Checkit. Dit komt mogelijk onder meer omdat de maildienst nu voor iedereen toegankelijk is gemaakt en niet meer alleen op uitnodiging.

Google News wordt door slechts 4 procent gebruikt. Een jaar eerder was dat nog 2 procent. Wel is de nieuwsverzameldienst van Google 14 procentpunt in bekendheid gestegen.

De minst bekende dienst van Google is Google Mobile. Slechts 10 procent van de ondervraagden heeft wel eens van die naam gehoord. Geen enkele Nederlander zei de dienst zelf te gebruiken. Dit was vorig jaar niet anders.