De reden om het releaseschema te versnellen is om nieuwe features sneller naar gebruikers te brengen, schrijft Google. "Wij bouwen om de haverklap nieuwe features en willen niet dat gebruikers maanden moeten wachten voordat die beschikbaar zijn."

Handig voor Google

Daarnaast is een vast schema met iedere zes weken een nieuwe release handig voor Google-programmeurs, blogt het bedrijf. Het nieuwe, snelle schema neemt veel deadlinestress weg. Een nieuwe functie of patch uitstellen naar een volgende versie is in het nieuwe schema immers een minder groot probleem.

Google rolt het nieuwe releaseschema "de komende maanden" uit. In het schema zal Chrome iedere zes weken een heel nieuw versienummer krijgen. Dus het zal niet lang duren voordat Chrome 9 uit is (momenteel zit Chrome op stabiele versie 5). Doordat de browser van Google automatisch wordt bijgewerkt, zijn er nagenoeg geen oudere versies nog in gebruik.

Chrome 6

Een bèta van Chrome 6 komt er al snel aan, schrijft technologiemagazine Wired. De nieuwe versie zal meer synchronisatiemogelijkheden bieden, zodat gebruikers hun browservoorkeuren kunnen meenemen naar welke computer dan ook.

Naast de al bestaande mogelijkheid bookmarks en thema's te synchroniseren, kan Chrome 6 extensies, browsergeschiedenis en AutoAanvullen-data gesynchroniseerd houden.

Na de ingebouwde Flash-plugin die zijn debuut maakte Chrome 5, bevat Chrome 6 een ingebouwde pdf-lezer. De pdf-software zit in een sandbox (gescheiden van andere browserprocessen) om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen. Pdf-lekken worden veel misbruikt door malware.