De onderhandelingen, die vorige week zijn gestart, gaan met name over de websites van AOL, zoals Aol.com en de AOL instant messenger. Het onderdeel van AOL dat gaat over internettoegang, valt buiten de besprekingen, aldus bronnen die The Wall Street Journal hierover hebben ingelicht.

Google en Comcast hopen een aandeel in AOL te kunnen krijgen zodat ze kunnen meeprofiteren van het grote AOL-publiek en de content op de sites van 's werelds grootste provider.

Er zijn diverse plannen hoe de samenwerking tussen de drie partijen vorm zou kunnen krijgen. Zo wordt er gesproken over een model waarbij Google en Comcast samen een belang van 50 procent in AOL nemen.

Over de toekomst van AOL wordt al langer gespeculeerd. Eerder hebben er al gesprekken tussen Microsoft en AOL plaatsgevonden. Microsoft zou vooral geïnteresseerd zijn in de zoekmachine van AOL. Op die manier zou Microsoft een sterkere concurrent van Google worden. Volgens bronnen van The Wall Street Journal gaan deze gesprekken ook nu nog steeds door.