Greg Stein van Google zal dat vrijdag bekendmaken tijdens de O'Reilly Open Source Convention, zo meldt Newsforge. "We zijn dol op Sourceforge en willen niet met hen concurreren", aldus Stein tegenover Newsforge. Volgens de zoekgigant wil het ervaring opdoen met het hosten van dergelijke projecten op de Google-infrastructuur.

Google belooft een volledige nieuwe weergave van het zogeheten 'tracken' van de open-sourceprojecten. Toegevoegde waarde is volgens het zoekbedrijf dat zij technologie heeft om door alle tekst heen te zoeken, waardoor ontwikkelaars eerder vinden wat zij nodig hebben. Google zegt de software op Sourceforge in de gaten te houden, zodat deze niet dubbel gehost wordt. Daarnaast moet een projecteigenaar toestemming geven om een project te verhuizen van Sourceforge naar Google.

Zodra de dienst live gaat zullen niet alle functionaliteiten beschikbaar zijn. Wel kan iedereen er direct gebruik van maken en is de toegang dus niet op basis van uitnodiging, zoals ten tijde van de introductie van Gmail. Om een project te kunnen hosten bij Google, moet de code voorzien zijn van één van de volgende zeven licenties: GNU General Public License (gpl), Lesser General Public License (lgpl), Apache-, Artistic-, Mozilla-, BSD- of MIT-licentie.