Voor het project wordt ruim 10 miljoen dollar uitgetrokken. Google stelt dat het met de zonnepanelen in ongeveer eenderde van de stroomvoorziening die nodig is op de campus kan voorzien. Afgezien van de zonnepanelen is het bedrijf ook een parkeergarage aan het bouwen waar plug-in hybride auto's kunnen worden geparkeerd en opgeladen voor middel van zonne-energie.

Omdat autofabrikanten nog geen plug-in hybride auto's fabriceren is Google zelf hybride auto's aan het ombouwen tot plug-ins. Tot nu toe heeft het bedrijf vier Toyota's (de Prius) en twee Fords (de Escape) weten om te bouwen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er honderd plug-ins beschikbaar zijn voor personeel - dat normaliter gebruikmaakt van het openbaar vervoer - voor werkbezoeken, als onderdeel van een auto-deelprogramma binnen het bedrijf. Met plug-ins kunnen bestuurders bijna 50 kilometer rijden voordat wordt overgeschakeld op de gastank.

De aankondigingen over de veranderingen op de bedrijfscampus zijn onderdeel van de RechargeIT-campagne door Google.org, de filantropische tak van Google.