Google maakt dit bekend op het blog. Vooral de extensies stonden hoog op de wensenlijst van Chrome-gebruikers. In de nieuwe versie van de browser zijn 1.500 extensies beschikbaar waaronder snelle toegang tot bijvoorbeeld eBay of Digg, maar ook alternatieven voor het browsen door foto's en het opzoeken van route-informatie. De extensies zijn gemaakt in de bètafase door ontwikkelaars die bij wilden dragen aan het open source-project.

Met bookmark sync kunnen gebruikers hun instellingen meenemen naar alle pc's. Op het moment dat een gebruiker inlogt met zijn Google gebruikersnaam en wachtwoord in de Chrome browser heeft hij automatisch zijn eigen instellingen tot zijn beschikking. "Dit betekent dat het niet meer nodig is om handmatig een bookmark opnieuw aan te maken", schrijft Google.

Alleen Windows

De stabiele versie wordt alleen vrijgegeven voor Windows. Linux-gebruikers kunnen extensies gebruiken in een bètaversie van de browsers. Mac-gebruikers moeten geduld hebben. Extensies en bookmark sync zullen 'binnenkort' aan de bèta worden toegevoegd. Windows-gebruikers zullen in de loop van volgende week de update automatisch krijgen, gebruikers kunnen ook automatisch controleren of er een update is.

Ontwikkelaars krijgen ook nieuwe mogelijkheden met Chrome 4 door middel van een aantal html5 en JavaScript api's. Zo wordt de Web SQL Database api ondersteund, waarmee data op een gestructureerde manier op de computer van een gebruiker kan worden opgeslagen. Voor opslag van kleine hoeveelheden data is er een localStorage optie toegevoegd aan de Web Storage api.

Api's

Er wordt aan gewerkt om deze diensten te verbeteren. Google belooft 'binnenkort' updates door te voeren. De focus ligt vooral op de Application Cache waarmee html en JavaScript worden geserveerd dat aan content in de Web SQL Database, SessionStorage en localStorage refereert.

Naast de vier opslag-api's heeft Google WebSockets aan Chrome toegevoegd. Een nieuwe api voor het versturen van data die het mogelijk maakt om makkelijker en krachtiger http en https-verzoeken te versturen. Als laatste geeft Google de notification api vrij waarbij gebruikers een bericht te zien krijgen dat 'niet de aandacht trekt door het stelen van focus van de cursor, tab of scherm'. Deze api is alleen beschikbaar voor Windows.