Als een gebruiker via Google zoekt naar een restaurant of tandarts kreeg hij voorheen geen lokale zoekresultaten, weergegeven op een landkaart. Die kaart werd wel opgeroepen als aan die zoekopdracht nog een plaatsnaam werd toegevoegd.

Nu geeft de zoekmachine deze kaart automatisch weer. Dat gebeurt op basis van ip-gegevens. De locatie kan ook handmatig gewijzigd worden via een link die rechtsboven naast de getoonde kaart staat. Google zegt de resultaten zo goed mogelijk weer te geven.

Zoeken op straatnamen

Zoeken naar bijvoorbeeld boodschappen, sportkleding, een bank of een sportschool moet zo makkelijker worden, aldus Google. Daarnaast kan er ook gezocht worden op specifieke straatnamen of namen van winkels.

Ede-Haarlem

De dienst werkt nog niet altijd even goed. Een zoekopdracht vanaf de Webwereld-redactie naar een tandarts wijst uit dat Google op basis van ip-gegevens denkt dat Webwereld in Ede is gevestigd.

Dat is volgens dezelfde zoekmachine echter ongeveer honderd kilometer van Haarlem af, waar de redactie daadwerkelijk gevestigd is. Andere IP-locatievinders plaatsen Webwereld wel in de nabijheid van Schiphol. Een andere locatiesite komt toch weer uit op Ede.