Wie bij Google zoekt op een muziekgerelateerde term, krijgt vanaf donderdag bovenaan de resultaten een box te zien met extra informatie. De box voert naar een aparte pagina met meer informatie over de betreffende artiest of band.

Internetgebruikers die zoeken op Madonna, kunnen vanaf de pagina met zoekresultaten bijvoorbeeld doorklikken naar een overzicht van al haar albums. Daarnaast bevat de artiestenpagina foto's, nieuws, links naar fansites en verwijzingen naar eventuele nieuwsgroepen over de betreffende artiest of band.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld de prijzen van Madonna's nieuwste cd 'Confessions on a Dance Floor' bij verschillende internetwinkels te vergelijken. Google kijkt daarbij onder meer naar Apple iTunes, Amazon, RealNetworks, CD Universe en Buy.com.

De muziekfunctie van Google is ontstaan als een zogeheten 'side project' van een Google-medewerker, zo meldt Reuters. Google moedigt werknemers aan om één dag per week te werken aan eigen projecten die niet direct iets met hun normale werkzaamheden te maken hebben.