De financiële beloningen zijn door ceo Eric Schmidt bekend gemaakt in een interne memo, die in het bezit is van de Amerikaanse zakelijke nieuwssite Business Insider. Er is getracht een officiële bevestiging te krijgen van Google, maar dat is nog niet gelukt.

De salarisverhoging geldt wereldwijd en voor alle rangen en standen binnen Google, zo luidt het interne emailtje. Volgens Business Insider zou de salarisverhoging in totaal een miljard dollar per jaar extra kosten. De kerstgratificatie levert een kostenpost van 20 miljoen op.

Andere bonussen geschrapt

Het extraatje wordt deels betaald door het schrappen van andere bonussen en aandelenopties. Volgens Schmidt heeft onderzoek uitgewezen dat werknemers van Google liever extra geld per maand hebben, dan allerlei bonussen of aandelenopties.

In het mailtje zegt Schmidt verder dat Google beschikt over “de beste werknemers van de wereld en de slimste en meest capabele groep”, en dat het managementteam zeker wil stellen dat iedereen wordt beloond voor zijn harde werk. Volgens Business Insider heeft Google het moeilijk om personeel vast te houden.