De bioscoopketen AMC, de Amerikaanse evenknie van Pathé, heeft een Google Glass-gebruiker uit de zaal geplukt uit angst dat hij illegaal de film aan het opnemen was. Vervolgens werd Homeland Security erbij gehaald om de filmbezoeker te verhoren. De immigratieafdeling ICE van de ministeriële dienst verdedigt onder meer copyrightwet DMCA, en heeft daarmee een deel van de taak die vroeger aan de FBI was voorbehouden overgenomen.

Cyberbril op sterkte

De man die uit de zaal is verwijderd heeft Google Glass op sterkte, waardoor hij de bril op zijn neus heeft, zelfs als deze is uitgeschakeld. Nadat Homeland Security had bevestigd dat de bril uitstond, zijn hij en zijn vrouw weer vrijgelaten. Het filmtheater zegt in een verklaring 'fan' te zijn van technologie, maar tekent daarbij aan dat het gebruik van Glass in een bioscoop 'ongepast' is.

Filmbranchevereniging MPAA omschrijft Google's cyberbil als een 'belangrijke bedreiging die kan leiden tot diefstal'. De branchevereniging is overal aanwezig om piraterij aan te pakken, zo ook in de lokale AMC waar de Glass-gebruiker zat. De MPAA-vertegenwoordiger heeft vervolgens Homeland Security verwittigd.