Het zogeheten Glass Collective omvat naast de investeringstak van cyberbrilmaker Google zelf twee toonaangevende it-investeringsfirma's. Dit zijn Silicon Valley-oudgediende Kleiner Perkins en het door Netscape-oprichter Marc Andreessen opgezette Andreessen-Horowitz. Beide firma's hebben weer hechte banden met grote technologiebedrijven en de investeringstakken daarvan.

Succesvolle investeringen

Vc (venture capitalist) Kleiner Perkins heeft in de loop der jaren geld gestoken in (latere) successen als AOL, Amazon, Google, Netscape, Sun, Symantec, Verisign en Zynga. Het investeringsfonds van Netscape-grondlegger Andreessen heeft geïnvesteerd in onder meer Skype, Twitter, Facebook, Groupon en Zynga. De twee vc's storten zich nu specifiek op Google Glass.

De Google Glass-dragende investeerders geloven dat hier veel geld in zit (vlnr Marc Andreessen, Bill Maris van Google Ventures, John Doerr van Kleiner Perkins): Klik voor groot

Via: Google.

"We werken samen met Google om een nieuwe generatie ondernemers aan te moedigen om toepassingen te maken voor Google's nieuwe baanbrekende Glass-platform", blogt Andreessen over het investeringspact. Hij bejubelt de mogelijkheden die de cyberbril gaat brengen.

Andreessen: Glass is de toekomst

Het apparaat is volgens hem fundamenteel transformerend: het "integreert connectiviteit en informatie direct in ons gezichtsveld in je normale dagelijkse leven. In plaats van een telefoon in je zak of een tablet in je koffer, waarom niet het internet in je gezichtsveld hebben wanneer je dat wilt", schrijft Glass-investeerder Andreessen. "En waarom niet het internet voorzien van live video en audio die overeenkomt met wat je ziet en hoort op een gegeven moment?" Google Glass is volgens hem de toekomst.

Google laat het dragen van Glass letterlijk zien: