De site gaat gepaard met een Youtube-filmpje waarin Google stelt dat bepaalde e-mailadressen genant achterhaald zijn. Adressen eindigt op Aol.com, Hotmail.com en Yahoo.com zijn volgens de zoekgigant net zo verouderd als floppy disks, draagbare cd-spelers en videobanden.

Bezoekers van de site kunnen vrienden die nog zulke adressen gebruiken via een formulier uitnodigen voor Gmail. Gmail heeft circa 190 miljoen gebruikers. Hotmail is groter met 360 miljoen gebruikers, gevolgd door Yahoo met 270 miljoen gebruikers.

Gmail Man

Google's campagne geeft opnieuw aan dat de strijd tussen Microsoft en de zoekgigant zich verhardt. Beide bedrijven bestoken elkaars klanten met filmpjes waarin op soms komische wijze de draak wordt gestoken met de concurrent.

Microsoft heeft onlangs het advertentiemodel van Gmail stevig op de hak genomen. Daarin moet Google het ontgelden omdat het e-mails scant op trefwoorden en op basis daarvan advertenties koppelt aan de inboxen. In de nieuwe Microsoft-reclame verschijnt Gmail Man, een postbode die continu alle post leest die in zijn postzak zit.