Google vindt dat het genoeg informatie heeft overgedragen aan de Braziliaanse autoriteiten. Het gaat om gebruikers die zich naar verluidt bezighouden met kinderporno, homohaat en antisemitisme.

De autoriteiten willen ip-nummers van deze gebruikers, maar volgens Google heeft kan het gerechtshof deze gegevens niet opvragen, omdat deze onder de Amerikaanse wetgeving vallen. Het kantoor in Brazilië is slechts een marketingafdeling, zo betoogt de zoekgigant.

Inmiddels heeft Google gegevens van 38 personen overgedragen, waarbij wel de juiste procedure is gevolgd. Deze aanvragen verliepen via het Amerikaanse kantoor en niet via de Braziliaanse vestiging.

Google hing een boete van 23.000 dollar per dag boven het hoofd als het niet voor 15 september de gegevens van de verdachte Orkut-gebruikers zou verstrekken. Het bedrijf weigerde eerder aan de eis van de rechter te voldoen, omdat het stelde dat de Braziliaanse autoriteiten niet de juiste procedure hadden gevolgd om de gegevens te claimen.

Brazilië claimde de gegevens bij de Braziliaanse vestiging van Google, terwijl de Amerikaanse vestiging de servers en dus de data huisvest. Google vreesde claims van 'minder democratische' regimes, als het voorbij zou gaan aan de administratieve missers van de Brazilianen.