Het is nog onbekend wanneer Google hiermee van start gaat. Het bedrijf toonde de advertentiemogelijkheid donderdag tijdens een Mapplets-demonstratie. Met behulp van Mapplets kunnen ontwikkelaars content tonen in Maps of applicaties rond dat product bouwen.

Mapplets maken gebruik van twee application programming interfaces (api's): Gadgets en Maps. Met behulp van Mapplets kan er bijvoorbeeld een beschrijving of een foto worden getoond bij een specifieke locatie. Deze informatie wordt vervolgens weergegeven in een pop-up wanneer de gebruiker met de muis over de locatie op de kaart gaat.

Tijdens de demonstratie werd een hotel als voorbeeld genomen. In plaats van de gebruikelijke push-pin kan het hotel een eigen pictogram op de kaart weergeven. Wanneer de gebruiker met zijn muis over het pictogram gaat verschijnt er een pop-up met informatie over dat hotel. Indien de gebruiker vervolgens door klikt, krijgt de aanbieder van de kaart een deel van de omzet.

Webmasters kunnen zelf bepalen of en hoeveel advertenties zij willen weergeven op hun kaart. Gebruikers kunnen het voor zover bekend niet uitzetten.