De nieuwe dienst van Google maakt ook gebruik van de applicaties die zijn ontwikkeld voor Android en wil die via set-top boxen vertonen op tv's. Dit bericht The New York Times op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de ontwikkeling.

De technologie gaat gebruik maken van de Atom-chip van Intel. Google ontwikkelt daarnaast een nieuwe versie van de Chrome-browser voor het tv-project. Ook The Wall Street Journal vemeldt deze ontwikkelingen in een vergelijkbaar bericht.

Open voor ontwikkelaars

Het gebruik van Android kan bestaande applicaties die nu op smartphones werken naar de tv brengen. Naast de eerder genoemde partners zou ook Logitech betrokken zijn bij de ontwikkeling. Het is de bedoeling dat gebruikers op een makkelijke manier via hun tv door verschillende webapplicaties kunnen browsen. Gedacht moet worden aan diensten als Twitter en fotodienst Picasa.

Google is van plan het platform open te stellen voor Android-ontwikkelaars via een software development kit (SDK). Verschillende bedrijven hebben Android al aangepast zodat het via een set-top box werkt op een televisie. Dit is gebeurd op basis van de MIPS Technologies chip-arhcitectuur.

Aanpassingen

Android is ontworpen om te werken met ARM-chips die veel gebruikt worden in smartphones. Om het besturingssysteem met een andere chip te laten werken hebben bedrijven de software aangepast. Naast een aanpassing voor MIPS-chips is er ook een versie gemaakt die werkt met de x86 processor van Intel.

Google zegt tegen de IDG News Service niet te reageren op 'geruchten en speculatie'. Ook Sony weigerde in te gaan op details.