Tennenhouse is niet onbekend met zoektechnologie. Hij werkte eerder bij Intel en de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA). Deze laatste organisatie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van technologiën voor het Amerikaanse ministerie van Defensie. In 1968 lanceerde DARPA, toen nog ARPA geheten, het zogeheten Arpanet. Dit is de voorloper van internet.

Bij DARPA was Tennenhouse verantwoordelijk voor het ontwikkelen van zoektechnologieën en voor datamining, informatiemanagement en distributed computing. Tennenhouse tegenover Red Herring: 'Ik heb er erg veel zin in om met dit fantastische team van innovatieve mensen te gaan werken. Ze hebben eerder complexe zoekproblemen opgelost en in een kort tijdsbestek de reputatie verworven uniek en creatief met zoekproblemen om te gaan.'

Diverse zoekgiganten, zoals Microsoft, Yahoo en Google, zijn voortdurend een strijd aan het voeren om de beste mensen. Dat resulteert geregeld in rechtszaken. De bekendste is het geval van Kai-Fu Lee. Lee was vice-president van Microsoft China en is overgestapt naar Google. Diverse juridische zaken resulteerden uiteindelijk in een schikking, waarbij Lee zich niet bezig mag houden met Azië tot en met de zomer van 2006.