Dat meldt meldt ReadWriteWeb. Google heeft tegenover Search Engine Land bevestigd dat het op korte termijn rss-feeds wil gaan aanbieden als uitbreiding op Google Alerts.

Op dit moment stelt Google Alerts gebruikers alleen in staat een e-mailnotificatie in te stellen wanneer er nieuwe resultaten worden toegevoegd aan een bestaande zoekopdracht. In de nabije toekomst zijn veranderingen dus ook bij te houden via rss. Hoe nabij die toekomst precies is, kan Google nog niet zeggen, maar het bedrijf heeft de komst van de rss-feeds nu voor het eerst officieel bevestigd.

RSS voor nieuwssites en blogs

Nieuwswebsites en regelmatig bijgewerkte blogs worden een steeds belangrijker onderdeel van internet en zij bieden dan ook vrijwel allemaal een rss-feed aan. Feit blijft echter dat een zoekmachine nog altijd de beste manier is om informatie te zoeken en om te ontdekken wat er online wordt geschreven over een bepaald onderwerp. Dat Google als grootste zoekmachine (het bedrijf had alleen in Amerika al een marktaandeel van 67 procent) geen zoekresultaten aanbood als rss-feed, werd door velen als een ernstige tekortkoming gezien.

ReadWriteWeb benadrukt dat het belangrijk is dat Google de feeds op een goede manier aanbiedt. Zo zou Live.com met z'n feeds directe links aanbieden zonder rommelige parameters daarin, terwijl de zoekfeeds van Yahoo! wel van dergelijke rommelige code zijn voorzien. Los van de bevestiging laat Google echter niets los over de nieuwe dienst, maar wel is duidelijk dat de feeds niet beschikbaar zullen zijn voor het zoeken van afbeeldingen binnen Google.

Bron: Computer!Totaal