Quicksee kondigt de overname aan op zijn site, maar zegt niets te kunnen delen over de plannen die Google met het bedrijf heeft. "We sluiten ons aan bij het Geo Team en hopen snel nieuws voor u te hebben." De Israëlisch krant Ha'aretz schat de waarde van de deal op 10 miljoen dollar schatten.

Quicksee maakt software om snel video aan elkaar te koppelen voor een driedimensionale videotour. Door op verschillende punten shots te nemen van 360 graden en tussen die punten op en neer te lopen kan een gebruiker bijvoorbeeld in de video bijvoorbeeld op zijn gemak door een kerk 'wandelen'. Zo krijgt de kijker een goed idee van wat er zich om hem heen bevindt.

Privacy

Het resultaat lijkt op het 'lopen' door Google Street View. In plaats van dat het beeld vervaagt als er op de volgende locatie wordt geklikt, blijft het beeld bij Quicksee constant scherp. Een techniek die bij op foto's gebaseerde diensten als Street View en Bing Maps nog niet gebruikt wordt.

Techsite Cnet merkt op dat het gebruik van video in Street View verdere privacybezwaren zal opwerpen. Wel zijn er kansen voor lokale bedrijven zoals hotels of makelaars die makkelijk bij de lokale bedrijfsresultaten van Google geplaatst kunnen worden.

Paidcontent spiegelt voor dat dit de 28e overname is die Google doet sinds vorig jaar augustus.