Gisteren bracht AppJet dat bericht, de zoekgigant had de aandacht op EtherPad gericht. Dit is een tekstverwerker online, waarbij de samenwerkfunctionaliteit het nuttigst zou zijn.

De zoekgigant wil dat uiteindelijk in Google Wave integreren, zodat gebruikers nog beter documenten gezamenlijk documenten kunnen beheren. Etherpad overstijgt Wave duidelijk in kwaliteit en daarom breidt Google de software uit met deze superieure functionaliteit.

Gebruikers van AppJet zijn niet allemaal tevreden. Juist de schone interface wordt door een boze gebruiker van Etherpad beleden. Hij noemt dit dan ook slecht nieuws voor de klant, die toch tegen zijn zin in bij de zoekgigant is aangeland.

Gebruikers merken direct al een groot voordeel. Want al kostte een professioneel abonnement niet veel, de acht dollar per maand hoeft niemand meer te betalen. Van Google mogen de gebruikers de functionaliteit gratis binnen halen.

Voor de Private Network Editie moet men nog wel 99 dollar neertellen. Maar daarvoor hoeft dan ook niet in te bellen. Want de software werkt op eigen server en volledig offline en deze zal nog eventjes beschikbaar zijn.

De klanten van de gewone diensten kunnen tot eind maart 2010 doorwerken. Daarna zal Wave de functionaliteit versterken. Op dat moment houdt de oude dienst op te bestaan en zal men met Google verder kunnen gaan.

Wie snel nog wil ontdekken hoe Etherpad werkt, heeft pech, want AppJet geeft namelijk geen nieuwe accounts meer weg. Wie dus nog de functionaliteit wil achterhalen, zal tot de integratie in Google Wave moeten dralen.

Naar verluidt stopt Google rond de 20 miljoen, bij de aandeelhouders van AppJet in de schoen. De makers van Etherpad, waar het allemaal mee begon, voegen zich bij het Wave-team onder de Australische zon.