Dat hebben de twee bedrijven maandag aangekondigd. Met de overname van Postini hoopt Google Google Apps aantrekkelijker te maken voor zakelijke klanten door de noodzakelijke beveiliging aan te brengen in e-mail, chat en andere op webgebaseerde communicatiemethoden.

Postini is een bedrijf dat zich met name specialiseert in e-mailbeveiliging, archivering en encryptie. Het bedrijf bedient zo'n 10 miljoen klanten bij ongeveer 35.000 bedrijven. Naar verwachting is de acquisitie aan het einde van het derde kwartaal wordt afgerond.

Google Apps, dat in augustus werd geïntroduceerd, wordt inmiddels door meer dan 100.000 bedrijven gebruikt. Volgens de zoekgigant komen hier dagelijks duizend klanten bij. Google Apps omvat diensten als Gmail, Google Calender, Google Talk, Docs & Spreadsheets en een persoonlijke startpagina.

Zakelijke klanten betalen 50 dollar op jaarbasis en hebben dan toegang tot aanvullende diensten. "Dankzij Postini zijn onze Apps niet alleen eenvoudig en aantrekkelijk voor gebruikers, maar kunnen ze ook in lijn worden gebracht met de complexe informatiebeveiliging binnen een bedrijf", zo stelt Google-topman Eric Schmidt.