De aankoop van Greenborder Technologies is de zoveelste in een reeks overnames in de it-branche. Google kocht eerder advertentiebedrijf Doubleclick voor 3,1 miljard dollar. Met de nieuwe aanwinst betreedt Google de antivirusmarkt.

Greenborder maakt software die op browser gebaseerde applicaties beschermt tegen malware door riskante inhoud in een beschermde virtuele omgeving uit te voeren. Het bedrijf biedt naast een gratis consumentenversie ook een zakelijk product dat gebruikers van Microsoft Internet Explorer en Outlook beschermt, Greenborder Professional Edition.

De virtuele omgeving waarin ongeautoriseerde code door de software wordt uitgevoerd, is zichtbaar door een groene rand om applicatievensters, zoals die van Internet Explorer en Outlook. De software van Greenborder draait ook onder andere browsers en webmailproducten.

In de aankondiging van de overname op de homepage meldt Greenborder: "Greenborder Technologies is gekocht door Google. We zullen ondersteuning blijven bieden aan onze bestaanden klanten tot hun huidige abonnement afloopt."

Net als andere bedrijven die eerder door Google werden overgenomen, heeft het bedrijf de mogelijkheid om software van de site te downloaden geschrapt.