Google heeft het huis en de garage in Menlo Park in Californië voor een onbekend bedrag gekocht. Google-oprichters Page en Brin huurden de garage in 1998 van Susan Wojcicki, die ze kenden omdat Brin een relatie had met een vriendin van Wojcicki, zo meldt de BBC.

De garage had een automatische garagedeur en bevatte naast een wasmachine en wasdroger een bubbelbad, zo valt te lezen op de website van Google. Bovendien was er een parkeerplaats voor de eerste werknemer van het bedrijf, Craig Silverstein.

Wojcicki verhuurde de garage voor 1700 dollar per maand aan het duo, dat er vijf maanden verbleef. Wojcicki is sinds 1999 in dienst van Google. Op dit moment is ze vice-president productmanagement bij de zoekmachinegigant.

Google wil niet bekend maken hoeveel ze Wojcicki voor haar huis en garage hebben betaald, maar volgens de BBC kosten de huizen in de omgeving tussen de 1,1 en 1,3 miljoen dollar. Google-woordvoerder Jon Murchinson verklaarde tegenover Bloomberg dat het bedrijf het huis en de garage gekocht heeft om het als 'erfgoed' te behouden.

De sentimentele aankoop van Google is niet uniek. Hardwarefabrikant HP kocht in 2004 voor 1,7 miljoen dollar de garage in het Californische Palo Alto, waar het in 1938 werd opgericht.