In een blogpost kondigt Google de overname aan van DocVerse. Met die overname is 25 miljoen dollar gemoeid, aldus The Wall Street Journal. Nu koopt Google wel vaker een bedrijf, maar dit keer is het wel een erg interessante aankoop. DocVerse heeft namelijk software die met Microsoft Office kan samenwerken.

In de toekomst kan dit betekenen dat de werelden van Google Docs en die van het traditionele Microsoft Office door elkaar kunnen gaan lopen, zonder dat ze elkaar in de weg zitten.

Ook bij DocVerse zijn ze die mening toegedaan, zo blijkt uit een blogpost van dat bedrijf. Ze hebben het bedrijf drie jaar geleden opgericht om de kloof tussen de cloud en de applicaties op de desktop te overbruggen. Vanaf nu zullen ze gaan werken aan het combineren van Google Apps en Microsoft Office. Mocht ze dat goed lukken, dan verliest Microsoft een groot voordeel op zijn grote concurrent.

Volgens Google is de software ook bedoeld om de overgang van Microsoft Office naar Google Docs te vergemakkelijken. Microsoft blijft vooralsnog rustig. Tegenover The Register verklaart het dat deze stap aangeeft dat mensen de Microsoft formaten willen blijven gebruiken. Bovendien bevestigt het de stelling van Microsoft dat mensen cloud-services en desktopsoftware willen combineren.

Bron: Techworld