Rohit Khare, medeoprichter van Ångströ laat in een blogpost weten dat hij als ontwikkelaar bij Google gaat werken, al vertelt hij niet wat hij daar gaat doen. The Wall Street Journal verwacht dat hij bij de zoekgigant gaat werken aan een nieuwe sociale netwerksite die zou moeten gaan concurreren met Facebook. Op zijn weblog zegt Khare dat hij zijn strijd voor open, interoperabele sociale netwerken voort zal zetten bij Google.

Google kan de kennis van Ångströ gebruiken bij het vergaren van informatie uit sociale netwerken om zo betere zoekresultaten te leveren. Het bedrijf is ooit opgericht omdat Khare ontevreden was over de zoekresultaten van, met name, Google News. Deze zijn volgens de ontwikkelaar niet specifiek genoeg. Zo zouden twee personen met dezelfde naam niet goed genoeg uit elkaar gehouden kunnen worden. Volgens Khare is dit met de technieken van Ångströ wel mogelijk.

Profieldata bundelen

Ångströ ontwikkelde al eerder applicaties waarmee iemand profielinformatie van onder andere Twitter, LinkedIn, Facebook en Flickr kan bundelen en waarmee een mobiele telefoon informatie uit LinkedIn kan weergeven wanneer iemand belt. Het lijkt logisch dat Google deze tools gaat gebruiken. Het bedrijf is al sinds 2008 bezig met open sociale netwerken en dataportabiliteit.

De overname van Ångströ is de vijfde van Google op het gebied van sociale netwerken binnen afgelopen halfjaar. Eerder nam de zoekgigant de sociale hulpsite Aardvark, betalingsbedrijf Jambool, het ontwikkelingsbedrijf Slider en de spelletjesbouwer Zynga over.