"We hebben een definitief contract getekend met Aardvark", bevestigt Google aan de IDG News Service. "Maar we hebben hier op dit moment niets aan toe te voegen."

Iedereen die zich aanmeldt bij Aardvark stelt daarna een lijst met contacten samen. Dit kan door bestaande contacten van Gmail, Facebook en andere webmailservices of chatprogramma's te importeren. Daarnaast kunnen er contacten worden geselecteerd uit bestaande leden van Aardvark.

Eerste sociale zoekmachine

Als de lijst is samengesteld analyseert Aardvark de interesse- en expertisegebieden van de contacten. Vervolgens kunnen gebruikers vragen stellen of vragen beantwoorden van andere gebruikers over hun interessegebied. Vragen stellen en beantwoorden kan ook via e-mail, Twitter, iPhone en chat.

"Aardvark is in het leven geroepen om de eerste sociale zoekmachine te zijn. Het is een manier om mensen te vinden die specifieke informatie hebben, in tegenstelling tot het vinden van webppagina's", staat te lezen op de site. Aardvark werd in 2007 opgericht door twee oud-medewerkers van Google. Die zoekgigant koopt de expertise nu terug voor ongeveer 50 miljoen dollar, bericht TechCrunch.