Dat meldt weblog TechCrunch. Ominisio biedt allerhande leuke en nuttige editing tools voor online video's, zoals een mashup van andere videoclips of tekstcommentaar in video's. Ook is het mogelijk om een presentatiefilmpje te synchroniseren met de gebruikte slides die zijn upgeload met Slideshare.

Volgens TechCrunch betaalt Google rond de 15 miljoen dollar voor Omnisio. Dat is zeker niet onaardig voor een startup van drie Australisch jongens die pas sinds maart dit jaar actief zijn met hun bedrijf.

Opgeslokt

De dienst werkt op verschillende videosites, zoals YouTube en Blib.tv. Onlangs voegde de videosite de mogelijkheid toe om commentaar en links naar andere filmpjes ín een video's in te bedden. Daarmee kunnen meerdere korte filmpjes aan elkaar worden genaaid tot een interactief verhaal of minigame.

Het ziet er naar uit dat het Google voornamelijk te doen is om de presentatiesynchronisatie en het talent van de Australiërs. Omnisio meldt namelijk op haar site dat haar eigen annotatiefunctie nu is uitgeschakeld. Wie toch video's wil annoteren wordt doorverwezen naar YouTube.