De uitbreidingen, die gebruikers in staat stellen om zelf aan Chrome te knutselen, staan in een document op de site van een van de ontwikkelaars van de browser. Behalve de mogelijkheid om advertenties te blokkeren, kunnen gebruikers ook extensies toevoegen die ervoor zorgen dat bestanden beter gedownload worden en content beter gefilterd wordt.

Het installeren van de verbeteringen zou volgens het document slechts twee klikken kosten. En Chrome zou niet herstart hoeven worden.

Slechts twee klikken

De verbeteringen zijn onderdeel van Chromium, het open-source project achter Chrome. Aaron Boodman, programmeur bij Google, roept op zijn site op om opmerkingen en suggesties achter te laten. De ontwikkelaars achter Chromium hebben dan ook een aantal doelstellingen voor ogen. Chromium en dus ook Chrome moeten in de toekomst onder andere stabiel, controleerbaar en veilig zijn.

De uitbreidingen moeteen Google helpen om het marktaandeel van Chrome op te krikken. In veel landen haalt Chrome nog niet één procent aan marktaandeel. Sinds de hype rond de lancering in september, zakte Chrome naar de bodem van de browsermarkt. In een poging het tij te keren kondigde Google ook al aan dat het Chrome als vaste browser wil installeren op nieuwe computers.