Binnen Google is men aan het migreren van Windows naar voornamelijk Mac, dat blijkt uit verklaringen van Google-werknemers tegenover de Financial Times. De migratie is beleid sinds de aanvallen vanuit China van eind vorig jaar. Die aanvallen konden slagen door een lek in Internet Explorer 6, de verouderde browser. Maar blijkbaar wordt heel Windows als een gevaar gezien. Als er één gat in zit, dan zijn er misschien meer.

Nieuwe werknemers krijgen de keus tussen Mac en Linux. Wie Wie Windows wil moet daarvoor toestemming krijgen van bovenaf. Die toestemming moet zelfs van de CIO komen, aldus een werknemer.

Maar het is niet alleen beleid. De werknemers zijn ook uit zichzelf overgestapt naar Mac, uit veiligheidsoverwegingen. Dat gebeurde vooral na de geslaagde aanvallen vanuit China. Daarnaast wil men proberen binnen Google op de eigen producten te draaien, aldus één werknemer. Men is eigenlijk nog blij dat men een keuze heeft. Het was erger geweest als Mac was uitgebannen in plaats van Windows, voegde hij daaraan toe.

Natuurlijk moeten er binnen Google nog Windows computers draaien, omdat de Google-producten moeten worden getest op Windows. Maar accounts op testmachines hebben natuurlijk geen rechten op de rest van het netwerk.

Bron: Techworld