Ben Goodger, een van de belangrijke programmeurs achter de Firefox-browser, meldt op zijn weblog dat hij sinds 10 januari officieel in dienst is bij Google.

In september vorig jaar doken de eerste geruchten op dat Google aan een eigen browser zou werken. Niet veel later werd dit echter stellig ontkracht door Eric Schmidt, bestuursvoorzitter van Google.

Schmidt sloot hiermee echter niet de mogelijkheid uit dat het bedrijf andermans browser onder eigen naam uitbrengt. Het zou hierbij bijvoorbeeld kunnen gaan om een eigen versie van Firefox.

De geruchten doken op nadat Google drie mensen in dienst nam die zouden kunnen helpen bij de ontwikkeling van een eigen browser.

Het ging om twee mensen die betrokken waren bij de ontwikkeling van Internet Explorer en om een Java-ontwikkelaar van Sun. Ook bleek dat Google het domein Gbrowser.com had geregistreerd.

Met het aantrekken van Goodger worden deze geruchten opnieuw aangewakkerd. Hoewel Goodger niet langer in dienst is bij de Mozilla Foundation, zal hij nog wel betrokken blijven bij de ontwikkeling van Firefox.