In de aankondiging van de overname werd nog gezegd dat gebruikers tot maart van de dienst gebruik konden maken. Daarna zouden ze over moeten stappen naar Google Wave. Bovendien zou men tot die tijd geen nieuwe ‘pads’ aan kunnen maken, vergelijkbaar met ‘waves’ van Google Wave.

Op deze aankondiging kwamen zoveel negatieve reacties dat Google direct een andere koers is gaan varen. In een nieuwe blogpost schrijft Aaron Iba, de voormalig CEO van AppJet, dat het aanmaken van pads direct weer is hersteld. Bovendien zullen ze de software open source maken. De dienst blijft in ieder geval in de lucht tot de software open source is. Wat er daarna gaat gebeuren vertelt Iba er niet bij. Als dan de stekker er uit wordt getrokken kan het stokje in ieder geval worden overgenomen.

Tot slot zegt hij dat hij zich er van bewust is dat Google Wave nog niet zo volwassen is als EtherPad en nog niet dezelfde functionaliteit heeft, maar dat gebruikers op de lange termijn toch tevreden zullen zijn over de dienst van Google. In tegenstelling tot de reacties op zijn vorige post wordt er nu erg positief gereageerd. Men is zeer tevreden over de uitkomst en vooral over de snelheid waarmee er actie is ondernomen.

Bron: Techworld