Google illustreerde een AFP-nieuwsbericht over de oorlog in Zuid Ossetië tussen Rusland en Georgië met een kaartje van Georgia, met een pijl in de buurt van Savannah, zo merkte techblog Valleywag op.

Vervangen door Wenen

De gelijkenis tussen de namen van de voormalige Sovjetrepubliek en de Amerikaanse staat Georgia heeft ook al verwarring opgeleverd bij een gebruiker van Yahoo! Answers. Jessica B., inwoonster van Georgia, vroeg zich daar af of zij zich zorgen moet maken over de Russische invasie. "Ik hoor op het nieuws dat Rusland is binnengevallen, maar ik zie ze nog niet. Wat is er aan de hand?", aldus de wanhopige Amerikaanse.

Google heeft het verkeerde topografische kaartje inmiddels weggehaald van Google News, maar screenshots ervan zijn te zien op de blog Valleywag. Een zoekopdracht naar 'russians invade georgia' blijft echter verwijzen naar de Amerikaanse staat. Naast het AFP-bericht in Google News staat nu een nieuw kaartje. Dit verwijst naar de omgeving van het Donaupark in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, wat al meer in de juiste richting is.