Omdat er zo vaak naar het betreffende artikel op de tech-site Kuro5hin is gelinkt, staat de pagina 'Fuck Natalee Holloway' nu bovenaan de lijst met zoekresultaten, zo ontdekte het Nederlandse weblog Escape. De 'officiële' pagina die is gewijd aan de op Aruba verdwenen Holloway, staat op de tweede plaats bij de Google-zoekresultaten.

De schrijver van het Kuro5hin-artikel, een zekere 'Gbd', ergert zich aan de overvloedige media-aandacht voor de verdwijning van de 18-jarige Holloway. Met name de conservatieve nieuwszender Fox News besteedt in de ogen van Gbd veel te veel aandacht aan de zaak.

Jaarlijks worden er meer dan een miljoen mensen als vermist opgegeven in de Verenigde Staten, schrijft Gbd. Waarom krijgt Holloway dan zoveel meer aandacht dan bijvoorbeeld de eveneens vermiste dertienjarige Reyna Gabriella Alvarado-Carerra?

Dat Nederland drie dure F16's naar Aruba heeft gestuurd om naar Holloway te zoeken, vindt Gbd helemaal onbegrijpelijk. "De disproportionele aandacht van de Arubaanse, Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten voor de verdwijning van dit meisje kan alleen maar het gevolg zijn van de disproportionele media-aandacht", meent Gbd.

"Is het leven van de ene tiener belangrijker dan dat van een ander, alleen omdat ze rijkere ouders heeft", luidt de retorische vraag van Gbd. Veel lezers vinden het artikel van Gbd schandelijk. "Je bent een harteloze klootzak", zo luidt één van de reacties die Gbd ontving. Kuro5hin heeft alle hatemail naar aanleiding van het Holloway-artikel op een aparte pagina gezet.

Google-bombing

In het verleden zijn webloggers er diverse malen in geslaagd om een 'gekke' pagina op positie één bij een bepaalde zoekopdracht te krijgen. Wie bij Google zoekt op 'raar kapsel', krijgt nu bijvoorbeeld als eerste resultaat de biografie van premier Jan-Peter Balkenende.

Wie 'gladjakker' intypt, krijgt de site van een andere CDA'er: Europarlementariër Camiel Eurlings. De zoekterm 'miserable failure' leidt naar de biografie van de Amerikaanse president George W. Bush. Dergelijke pogingen om de zoekresultaten van Google te manipuleren, worden 'Google-bombing' genoemd.

In het geval van Natalee Holloway is er echter geen sprake van een vooropgezet plan van webloggers. De belangrijkste reden dat de Kuro5hin-pagina zo hoog scoort bij Google, is de grote hoeveelheid (al dan niet verontwaardigde) reacties op het artikel.