Dit doet de ontwikkelaar van het Android-platform met de zin: "Nieuw! De G1 telefoon is nu beschikbaar." Die link verwijst naar een informatiepagina over de T-Mobile G1, waarna doorgeklikt kan worden naar de site van T-Mobile. De reclame draait sinds dit weekend op de voorpagina.

De G1 is sinds vorige week op de markt in Nederland maar werd lang niet zo enthousiast ontvangen als de iPhone. Tijdens de introductie van de telefoon van HTC die werkt met het besturingssysteem van Google was het dan ook niet nodig om extra winkelpersoneel in te zetten. Toch is de voorverkoop volgens T-Mobile 'redelijk verlopen'.

Ook reclame voor Chrome

Volgens de provider trekt de G1 andere gebruikers aan dan de iPhone. De nieuwe telefoon zou functioneel en zonder poespas zijn. iPhone-gebruikers zouden volgens een woordvoerster eerder aangetrokken worden door een strak design.

Het is niet de eerste keer dat Google reclame maakt voor een product of dienst op de homepage. Ook de eigen browser, Chrome, werd in spetember vorig jaar gepromoot op de voorpagina. Die reclame verdween echter snel na kritiek dat de internetgigant geen b├Ętaversies van producten moest promoten. Op dit moment wordt Chrome hevig gepromoot via YouTube.